Imaginaerum на Nightwish ще бъде пуснат на 10 януари 2012

Феновете на симфоничния, драматичен, европейски метъл, ще има какво да чакат когато дойде студената и мрачна зима. Финладските Nightwish ще издадат своят нов албум, озаглавен „Imaginaerum“, на 10 януари 2012. Албумът е първият след „Dark Passion Play“, който беше и дебютът на Anette Olzon.

Групата изследвала каталогът от албуми, когато писали това, което по-късно щяло да бъде „Imaginaerum“. Песните са написани между 2008 и 2010, след турнето към „Dark Passion Play“.

По това време Nightwish знаеха, че искат да направят нещо различно, ново и уникално, което не е изненада, идващо от група, чиято кариера е определена като различна, нова и уникална!

Групата съзнателно искала да направят нещо толкова голямо и едновременно да е кръстоска, обстоен цялостен материал, новаторско и да остави пълно възхищение у хората. Ще бъде ситуация, в която феновете и/или критиците ще го харесат или ще го мразят, но въпреки всичко, ще бъдат изпълнени с възхищение. Тогава бандата осъзнала едно друго измерение, а именно, че проектът се нуждае от видео.

Вместо просто концептуален албум, групата прикачи новият си материал към филм.

Първоначалната идея беше да снимаме 13 къси истории, снимани от Stobe Harju, които да имат отношение към песните, свързани със сюжет. Идеята да превърне 13 истории и видения в нещо повече от свързани парчета видео, беше на Harju. Щеше да има изчистен сюжет, сценарий, диалог и истински актьори с амбиции да създадат нещо уникално. Филмът бил сниман през септември тази година. каза клавиристът и текстописец Tuomas Holopainen

Imaginaerum, филмът, е базиран на албумът, състоящ се от 13 песни, които се придържат към първоначалната идея, но развита радикално. Holopainen [клавири] казва
Още от самото начало беше важно албумът да играе роля и като самостоятелно парче изкуство. Това е ематичен албум за живота, за въображението, за любовта, добротата и красотата, с лек досег на тъмнина и меланхолия, които са силно включени във всички неща, които вече споменах.

Бандата е малка част от филмът. Отваряйте си очите за премиерата през 2012.

Imaginaerum: аудио-визуален завет на това, което Nightwish винаги са били.

Списъкът на песните е следният (забележете, че песен 12 е разделена на 4 части)

01. Taikatalvi
02. Storytime
03. Ghost River
04. Slow, Love, Slow
05. I Want My Tears Back
06. Scaretale
07. Arabesque
08. Turn Loose the Mermaids
09. Rest Calm
10. The Crow, the Owl and the Dove
11. Last Ride of the Day
12. Song Of Myself
Song 1: From A Dusty Bookshelf
Song 2: All That Great Heart Lying Still
Song 3: Piano Black
Song 4: Love
13. Imaginaerum

Мнения и Оценка

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *