Faith No More — 2015!

0
354

Faith No More ще пуснат в продажба първият си албум след 18 годишна пауза, казва басистът Billy Gould.

Изданието няма да е обвързано със звукозаписна компания. Преди него, обаче, през ноемрви, ще излезе сингъл “Motherfucker” в ограничено количество.

Последното издание от Mike Patton и компания беше през 1997 (Album Of The Year), който беше последван от разпадането на банда по-късно следващата година. През 2009 компанията се събра отново, но запазиха мълчание спрямо шансове за нов албум.

Gould — басистът казва към [списание] Rolling Stone: “Работим по тази идея около година и половина. Мисля, че това, което правим рефлектира на мястото, до където сме стигнали от последния албум до сега.”

“Има части, които са много силни, има и такива, които са по-бавни, с повече място в тях. Всичко, което правим по начина по който свирим звучи като нас. Това ни кара да се чувствам добре. Надяваме се да не звучи като 50-годишен старец. Каквито сме ние!”

Той очаква неозаглавеният още албум да излезе от тяхната собствена фирма — Reclamation Records, след като казали на предната звукозаписна компания, че смятат договора си за изтекъл, а те се съгласили.

“Много е освобождаващо да знаеш, че можеш да си вземаш самостоятелни решения. Не мога да си представя да го направим по друг начин. Вдъхновява ме да кажа “Това е нашият часовник – правим го по нашето собствено време. Няма бюджет. Няма ограничение във времето. Просто трябва да бъде добър. Удоволствие е да се работи така!”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР