Инициатива за събиране на пари от фенове беше стартирана от метъл звезди, за да бъде сформирана една от най-амбициозната група до момента….

Project Rogue определи цел от $70,000 за да запишат албум — Titans — който ще включва още барабанистът на Lamb Of God – Chris Adler, Mitch Harris от Napalm Death (китари), Paul Masdival от Cynic (китари, вокали) и Rob Barrett от Cannibal Corpse (ритъм китара).

Shavo Odadjian от System of a DownБасистът на System of a Down и един от основоположниците на Fear Factory – барабанистът Raymond Herrera също са в играта. Интересното е, че ще има и други изпълнители, които за сега остават неясни.

Всеки може да допренесе това да се случи, като вариантите са различни — $10 за цифрово копие на албума (MP3-ки) до $10,000 срещу които вашета композиция може да бъде включена в албума.

Herrera казва: “Заинтригува ме този вид финансиране на музикалната индустрия и ми е доста интересно да гледам как хората взимат участие в него. Това е доста уникално, тъй като дава възможност на феновете да се свържат и дори да се включат в създаването на музиката.”

Този вид финансиране започва да става все по-популярен сред изпълнителите и според мен това е бъдещето в музикалната индустрия. Последният албум на Chimaira — Crown of Phantoms — също беше спонсориран по този начин.

JD Schmidt от Nociceptor добавя: “Чудесна е възможността за банда да запише своята музика без да посвещава живота си да покрива вноски към някоя банка. От друга страна е чудесно за феновете да бъдат част от музиката, която обичат, по какъвто и да е възможен начин.

“I was floored when they asked me to be a part of it. Deeply humbled and kind of overwhelmed. I think I peed a little bit.”

Odadjian описва събирането на средства от потребителите като “бъдещето” и казва, че предлага своите умения за свирене на бас, като ще вземе участие и писането на песни.

Пълен списък на музикантите, взели участие в Project Rogue:
Raymond Herrera – Fear Factory/Arkaea
Shavo Odadjian – System Of A Down
Chris Adler – Lamb Of God
Rob Barrett – Cannibal Corpse
John Boecklin – Devildriver
Paul Masvidal – Death/Cynic
David Davidson – Revocation
Sean Reinert – Death/Cynic
Jon Howard – Threat Signal/Arkaea
Mitch Harris – Napalm Death
Jed Simon – Scar The Martyr/Strapping Young Lad
Frank Watkins – Obituary/Gorgoroth
Wayne Static – Static X
Christian Olde Wolbers – Fear Factory/Arkaea
Pat Lachman – Damageplan
Logan Mader – Machine Head/Soulfly
JD Schmidt – Nociceptor
Robert Luciani – Means End
Vincent Zylstra – Synthetic Breed
Andrew Zink – Akeldama
Connor Reibling – Akeldama


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php:216 Stack trace: #0 /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php(202): wprp_report_form('') #1 /home/lyrics2b/public_html/wp-content/themes/Lyrics2BG_v6/single.php(63): wprp('true') #2 /home/lyrics2b/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/lyrics2b/...') #3 /home/lyrics2b/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/lyrics2b/...') #4 /home/lyrics2b/public_html/index.php(17): require('/home/lyrics2b/...') #5 {main} thrown in /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php on line 216