Псевдо-предвождащите банди в метъла излизат извън контрол

Новият албум на Whitechapel – Mark Of The Blade излиза на 24 юни (2016) от Metal Blade и — по това, което знаем до момента — ще включва две песни с чисти вокали. Но това, към което тръгна интервюто, е по-интересно, а именно към една конкретна песен — „Elitist Ones.“

Според вокалът на Whitechapel, Bozeman, тази песен е за хората, които изпитват нужда безпричинно да критикуват метъл бандите и, евентуално, надяващи се на bandwagons — Когато някой присвои популярната в момента гледна точка за нещо и сподели за своя, с цел приемане от останалата част хора, или определена група хора.

„Причината да напишем тази песен е, че ние сме метъл банда. Това е музика, която е силно критикувана и много като… не знам. Просто хората съдят прекалено много. Това е най-осъждания жанр в музиката. Защото, ако не си „този“ тип метъл, значи не си истински метъл. Но има толкова много под-жанрове, че на този етап е почти като модно състезание.

Примерно коя банда има най-тежък, агресивен вокал. Или пък коя банда звучи най-тежко…. сещате се. Хората ни наричат deathcore, но това няма значение. Това е, каквото е. Но в днешно време, ако имаш breakdown или крещящи вокали, значи е deathcore. Това никога не се е смятало за deathcore.

Но в кра на деня всщъност няма никакво значение как се нарича.

Хората в метъл общностите се карат за това, което има най-малко значение

Това е много разочароващо. За мен няма значение, ако някоя банда, от която не се интересувам много, направят песен. И аз харесам тази песен. Тогава ще продължа да я харесвам и не ме интересува кой я е написал.

Хората много бързо казват „Тази песен е много яка, на кой е?“ и някой им отговаря — „Whitechapel“ и първият отвръща нещо от сорта „Тези типове не стават, няма да слушам“. За мен това няма никакъв смисъл. Трябва да харесваш музиката заради начинът, по който звучи, не заради хората/имената, които са свързани с нея. Ако песента ти харесва, слушай я. Основната цел на една песен е да бъде слушана.”

Мнения и Оценка

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *