В Пловдив има къде да се ходи, стига да поискат хората.

Здравейте!
Миналата седмица говорихме за местата за излизане в Пловдив.

След цяла седмица размишляване, реших да се допитам до опитното и мъдрото, затова тази седмица в Блога на Шапката гостува Тони – Сатаната (управител на Stage51). На основната тема той отговаря така:

В Пловдив има къде да се ходи, стига да поискат хората.

Как да се случи това? – Бе първата ми мисъл… спомняйки си за последната вечер навън. Къде да отиде човекът-консуматор, след като му се отвори глътка, събрал е приятна компания и всички държат да продължат веселбата си на фон от хубава музика (визирам рок, хард рок, метъл и пр.), но в 23 часа му кажат, че затварят заведението.
Сатаната: – В Пловдив има 7 или 8 клуба в който се свири и работят докато има хора. Естествено в Stage51 се стараем събитията да започвато по-рано, за да може по-младата аудитория да посети събитията ни.
Естествено, ако искате просто да излезете да се поотпуснете, опциите са “Найлона”, “Петното” или “Фабрик” ако сте по-джазменски настроени може и друго.
Задавам въпрос от оставен коментар в нашият блог. Времето се затопля… какво мислиш за опцията бира в парка?
Сатаната: – Добра опция, ако си на 15 години…
Да разгледаме нещата по-обстойно… може да отразите събитията в “Библиотеката” приятна обстановка, с малка бира, добро озвучаване и големият фактор събитието в същият ден. Все пак ввсички клубове и барове в Пловдив си имат
една постоянна клиантела, която спокойно можем да кажем, че именно тя прави клуба точно такъв.
Посещаваме “Фабрик” и се оказва, че сме в 11ти клас, втори срок и много обичаме да слушаме SKA и Hip-Hop… чудесно, за около половин час. На път сме да се откажем и да се приберем в къщи, когато влизаме в “NO SENS” Идеалният клуб, за завършване на вечерта. В общи линий приятно колкото и в “Петното”… Стига да сте излезли просто да пийнете, понеже ще послушате много POP. Какво да кажем за “Найлона”… Култово място за Пловдив, с едни и същи хора и някак си подходящо, за да си махнете главата, понеже не бива да стойте трезви там.
Сатаната: Ако авторската музика в Stage51 не ви харесва, винаги може да отидете на трибют банда в “Полинеро”.
Въздържах се от отговор. Но все пак имаме още няколко опций Освен Manowar, Metallica и пр. трибюти. Клуб “Приятели”, дело нашият другар Манев. Много приятно място, колкото лъскаво, толкова и кръчмарско. В общи линий за всекиго по нещо. Березка е последното разгледано от нас място тази седмица. Отново сме много зависими от събитията
случващи се там, но за сметка на това имаме добро узвочаване и градина, което ми няпомня, че много скоро ще заменим “Петното” с “Конюшните на Царя”, за което може би ще отделим специално внимание.
– Пловдив е четиристотин хиляден град. Рядко в клуб се виждат повече от Стотина човека…
Сатаната: – Факт е, че хората излизат по-малко и много често се дърпат от неизвестни банди или току що появили се, което е много грешно. Няма цял живот да слушаме една и съща музика… трябва да дадем шанс на младите да се докажат. За това в центъра ни за сценични изкуства свирят само банди с авторска музика. Естествено нямаме нищо против кавърите, но за тях си има куп други места… Березка, Полинеро, Приятели, Библиотека и др.
-Къде ходи сатаната вечер?
Сатаната: – На репетиция, но Често и в “Блуса” за по бира…
Оставихме Тони да отиде на работа и да подготви тазвечершното събитие в STAGE51 и оставаме с впечетлението, че реално има къде да се ходи, но ако искате да слушате нещо по-хард ще се прибирате след 23 часа. Освен ако не отидете на конкрето събитие. А ето и събитията за тази седмица:

09.04.2014 – BAiLdSA (GR) & НЕЩО ЦВЕТНО (BG) @ Polinero Place
10.04.2014 – ARCADIA, TATUL, DOWNER KILL – LIVE AT STAGE 51
11.04.2014 – Simai and As Orchids Wither LIVE @Stage 51
CLASSIC Rock Night with SHEKY and The Bloodrain in Polinero!!!
12.04.2014 – Moshpit Massacre: Seize The Day, Bunch Of Assholes, Klosh in Stage51
– ‘‘OMNIPRESENT” LIVE ACOUSTIC !!! in Rock Bar Download
СВЕТЛЬО & LEGENDS!! Поредно ПОЛИНЕРО!! ПОРЕДНО РАЗБИВАНЕ!!…и Напиване!!
Мерудия @ Gramophone Plovdiv
GABANA @Petnoto

Ще се опитаме да дадем малко повече информация относно тези събития през седмицата. Мислех да дам тема за следващата седмица, но мисля че сегашната все още не е завършена, за това оставям отворена….
Сега следва да дам нещо интересно, а ето го и него: Групата се казва EX MACHINA и има интересна история. Приятно слушане!


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php:216 Stack trace: #0 /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php(202): wprp_report_form('') #1 /home/lyrics2b/public_html/wp-content/themes/Lyrics2BG_v6/single.php(63): wprp('true') #2 /home/lyrics2b/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/lyrics2b/...') #3 /home/lyrics2b/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/lyrics2b/...') #4 /home/lyrics2b/public_html/index.php(17): require('/home/lyrics2b/...') #5 {main} thrown in /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php on line 216