Най-късата песен в света…

Най-късата песен в света, според книгата за световни регоди на Guinnes, е на английската grindcor/грайндкор група Napalm Death. Песента е дълга точно 1,316 секунди — достатъчно време за няколко удара по барабани и според мнозинството – цели 4 думи. За повечето слушатели текстът е „Mwwwooooo.“, но всъщност той е „You suffer, but why?“/“Страдаш, но защо?“. Песента е написана е от 3-ма членове на бандата по-време на записите на демо албумът им през 1986 г. и в последствие включена в Scum през 1987 г. Broadrick споделя:

„You Suffer“ беше основно нещо забавно, 1-секундна песен. Напълно глуповато. Немислимо, но беше весело. Свирихме тази песен около 30 пъти една след друга…

Nic Bullen казва, че дължината на песента е вдъхновена от песента на Wehrmacht от 1985 г. — „E!“

През 1989 песента излиза като 7-инчов винилен сингъл, който е бил включен безплатно към компилацията „Grindcrusher“. От другата страна е включена песента на Electro Hippies, озъглавена със звучното име „Mega-Armageddon Death Part 3“, която също трае около 1 сек., което прави този диск най-краткият сингъл, който някога е издаван. Всяка страна включва музика във външният кръг (винилените плочи са имали две страни), останалата част от плочата е била гравирана с надписи и карикатури.

Мнения и Оценка

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *