Истинският боец никога не губи

Занимавам се със свирене на китара и писане на музика, но да владееш бойно изкуство е духовно състояние, начин на живот, страст. Ако си един от нас, то тези черти принадлежат на теб.
Ако си такъв обаче не означава, че си “кораво копеле”. Да бъдеш заядлив на всяка цена не е основната идея. Дори и да си опитен бияч, това не те прави боец: без духовно разбиране и мисловна дисциплина, ти си просто един заядливец, а когато стане въпрос за такива характери – винаги има по-корав. Всеки си намира майстора…. рано или късно.

Изкуството в бойните изкуства започва с първо умение – възможност за избягване на физически кавги. Това е умение, което изисква да си запознат със ситуацията, в която се намираш; разбиране на характера и езика на тялото. Трябва да имаш добри комуникационни умения и увереност да се измъкнеш или устно да обезоръжиш противника и да избегнеш атака.
Хората са единствените създания на планетата, които губят привилегията да са запознати със ситуацията. Нашият вид изцяло се е изключил от хранителната верига. И тъй като нямаме естествени врагове, ние сме спрели да внимаваме и сме станали доверчиви и глупави. Дивите животни, обаче, са много повече живи, тъй като винаги са в състояние на внимание. Не е просто да влезеш в боя, то е начин на живот, като това влияе от физическото благополучие до мисловната дейност. Истинският боец никога не загубва битка. Може да не спечели, но не загубва. Тези, които тренират знаят какво точно имам в предвид. На останалите препоръчвам да се пробват и да го почувстват. Мога само да опиша промяната и новото усещане, което ще получиш. Да си оставиш егото пред вратата, за да станеш ученик е благородно и ще те научи на уважение, дисциплина и човечност. Ще научиш много за силата на волята, търпението и упоритостта. Ще станеш по-силен във всички тези аспекти. Рано или късно трябва да станеш пример за новодошлите и тогава ще се наложи да спреш с всички лигавщини. Трябва да бъдеш почтен, състрадателен, балансиран и да имаш самоконтрол срещу тези, които вече лесно можеш да победиш. Този път със сигурност те прави по-добър.

Започни още днес, ако имаш възможност. Два часа тренировки, 3 пъти в седмицата е доста добро начало и това прави 321 часа годишно. И по този начин, да кажем след 25 години, ще си пожертвал около година общо време, но ползите са безценни и най-вероятно ще живееш по-дълго. И ако за 1 година добавиш 10 живот, със сигурност си заслужава.

Аз тренирам Джудо и Джуджицу. В тези дисциплини още се състезавам в професионални турнири и световни първенства. За удари практикувам Уинг Чун, Кунг-Фу и кикбокс, но в последните няколко години се запалих по военен бой. Намирам го за най-реалистичното тестване на бойно поле в не-глупава форма. То е комбинация от всичко и освен това са включени и оръжия.

Не виждам това да противоречи на моите Будистки духовни наклонности. Медитацията и философията са методи за освобождаване на духа, докато бойните изкуства и оръжията са начин да защитя храмът, в който се намира моето тяло! Metal Hammer


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php:216 Stack trace: #0 /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php(202): wprp_report_form('') #1 /home/lyrics2b/public_html/wp-content/themes/Lyrics2BG_v6/single.php(63): wprp('true') #2 /home/lyrics2b/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/lyrics2b/...') #3 /home/lyrics2b/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/lyrics2b/...') #4 /home/lyrics2b/public_html/index.php(17): require('/home/lyrics2b/...') #5 {main} thrown in /home/lyrics2b/public_html/wp-content/plugins/wp-reportpost/main.php on line 216