Има ли къде да се ходи…? (Продължение)

0
398

Ето, че пак е неделя и продължаваме да разнищваме старият проблем с излизането вечер.
След като явно няма много опции се замислям за някои алтернативи… забелязва се значителен поток насочен към тепетата, въпреки, че все още не е толкова топло, колкото си мислят хората. Това определено не е за мен.
Поглеждам нещата от, мисля, вече трети ъгъл и правя съответните музикални компромиси. Следват няколко доста различаващи се една от друга опции “Грамофон”, “Мармалад” и “Мария Луиза”.
Еххх Грамофон… реално никак не е лошо мястото. Намира се на самата главна, но както вече съм казвал посетителите са тези който правят клуба такъв, какъвто е. Ще бъда честен и ще кажа, че не ми се нрави да гледам изцъклените погледи на хора, подскачащи нагоре, надолу под звуците на drum&bass. Не навиждам и хора, пускащи музика от компютър, нарекли се DJ и точно тук ще направя лирическо отклонение, насочено към т.н. DJ. – Моля ви се, поне не казвайте, че правите музика!

Отмина времето в което целият град е в “Мармалад”

Защо така се случи? – Не знам.
Не мога да кажа, че е лошо място и в голяма степен събитията там са си ОК. Правят си Караоке и QUIZ вечери, но ето, че пак зависим от някакви обстоятелства.
Какво се случва в “Мария Луиза”? Да си призная често ходя там. Много е приятно, особено лятото да седнеш на вън и въпреки близостта на булеварда, да се освежиш с няколко бири. За обстановката няма какво да кажа. Само истински джазмен би я оценил. Ако имате късмет може да послушате и малко осемдесетарско диско.
След като изчерпах темата, с което може би някой от вас няма да е съгласен. Ще обявя тема за следващата седмица:
Българските банди – Песни на Български или чужд език.
Все пак ако смятате, че не се е изчерпала старата тема може да се пробвате срещу “Мармалад” или да си купите винетка и да пробвате е Тракия.

Интересното тази седмица:
15.04.2014 – JAZZTORY: Oscar Peterson в Bee Bop Café
18.04.2014 – Разпити петък@Download(с Краси Москов) в Rock Bar Download
18.04.2014 – Rocka Rolla в Polinero

Съобразно темата, за следващата седмица, предлагам да послушате тази банда:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР