Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Whitechapel – Mark Of The Blade (2016)

24 June 2016

Шестият поред албум на американските метъли от Whitechapel се казва “Mark Of The Blade” и е предвиден да излезе на 24 юни от Metal Blade. Според информацията, публикувана официално от Whitechapel, новият запис остава истински за жанра на бандата, докато разкриват нови за бандата територии — като звук и като текст.

Може би и това е причината първото видео, което се появи, да е видео с текст (Lyric video).

Отново събрани с продуцента Mark Lewis, известен с работата си с THE BLACK DAHLIA MURDER и CANNIBAL CORPSE, Whitechapel ясно са определили мястото си и с показали възможностите си като банда с “Mark Of The Blade”. Стартирайки с песента “The Void” — която има свирепост в стил на Slayer и разкрива предимството групата да има 3ма китариста — всички последващи песни оставят траен отпечатък. До последната песен, където мрачната мелодия на “Decennium” завършва записът. През цялото време е невъзможно да се пренебрегне емоционална тежест, която песните показват.

Това е най-динамичният запис, който сме правили, в смисъл, че една песен може да бъде много агресивна, докато следващата може да е мека и сантиментална.

твърди китаристът Alex Wade asserts; и продължава:

“В този момент на нашата музикална кариера и остарявайки, предприемаме по-отворен подход в написване на музиката ни. По този начин позволяваме на това, което мислим че звучи добре, да израсте по естествен път, вместо да напишем това, което се очаква от нас.”

Списък на песните:
01. The Void
02. Mark of the Blade
03. Elitist Ones
04. Bring Me Home
05. Tremors
06. A Killing Industry
07. Tormented
08. Brotherhood
09. Dwell in the Shadows
10. Venomous
11. Decennium

Details

Date:
24 June 2016
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Metal Blade

Details

Date:
20 April 2018
Time:
20:52